fbpx

Programok

Programok

A vendégházak elhelyezkedése lehetőséget ad többféle aktív programra, túrázásra, kisvasutazásra és kerékpározásra. 

Kedvcsinálónak összegyűjtöttünk pár programot: 

Túrázás

Mivel vendégházaink a több mint 1100 km hosszú Országos Kéktúra mentén helyezkednek el, ezért elsősorban ezt az elfoglaltságot ajánljuk a természet kedvelőinek. A mellettünk található Irma-Forrás egyben egy geocaching pont is.

 

Nógrád vára

8km

A kék jelzést követve juthatunk el a Nagy-Kő-hegyen keresztül Nógrád várához. A 8 kilométeres utat közel két és fél óra alatt lehet megtenni.

Csóványos

15km  938m

A Börzsöny-hegység legmagasabb pontja a Csóványos (938 méter) szintén megközelíthető körülbelül négy és félórás kirándulással. A csúcson egy kilátó található.

Nagy-Hideg-hegyi turistaház 

15km

A Nagy-Hideg-hegyi turistaház szintén 15 kilométerre helyezkedik el Tőlünk.

Királyrét

9km

A Börzsöny talán legnépszerűbb kirándulóhelye Királyrét, a vendégházaktól 9 kilométerre található.

Várhegy kilátó

9km 359m

Az új Várhegy kilátó a királyréti parkolótól könnyed sétával megközelíthető. Innen tiszta idő esetén 360 fokos panorámában gyönyörködhetünk, akár egészen Szlovákiáig ellátni.

Borbély-hegy

2,5 km

A közeli Borbély-hegyen épült kilátóról (2,5 kilométerre a szállástól) gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra.

A kék-túra útvonalakról részletes térkép segítségével tudtok tájékozódni, mi a Magyarkút megállónál vagyunk.

Kerékpározás

Vendégházainktól mindössze 4 kilométerre fel lehet csatlakozni az EuroVelo 6 kerékpárútra. A kilenc országon keresztül húzódó útvonal egyik legszebb szakasza a Dunakanyarban található. A közeli települések amiket épített kerékpárúton meglátogathatunk: Vác, Kismaros, Nagymaros, Zebegény. Amennyiben kompra szállunk Nagymaroson, akkor könnyedén meglátogathatjuk Visegrádot. Ugyancsak a Duna jobb partján található Esztergom 50 kilométerre található Vendégházainktól.

Ugyan a Börzsönyben egyetlen hegyikerékpáros útvonal található Királyrét és Nógrád között, a tapasztaltabbak Magyarkúton is találhatnak számukra megfelelő domborzatot.

Kisvasutak

Közelünkben négy kisvasutat is találhatnak a vonatozni vágyók. Legnépszerűbb közülük a Kismaros és Királyrét között közlekedő Királyréti Erdei Vasút, melynek megállója 6 kilométerre található Vendégházainktól. További információ és menetrendek: http://borzsonyikisvasutak.hu/

A képekért köszönet: Civertan Grafikai Stúdió, Ehog, Antissimo, Adam Harangozó, Foursquare és Christo.